Monday, November 24, 2008

Ir stai atejo ziema...

Viena nakti lapkricio viduryje prasidejo siaubinga audra su liutimi, sniegu, krusa ir visais kitais dalykais, kurie tik gali is dangaus kristi. Ir kartu su ta audra pasibaige siltasis sezonas (pakistanieciai paprastai metus skirsto i du metu laikus, kartais i tris, bet kuriuo atveju, rudens ten nera).

Kaip jau minejau, musu namuose i kita kambari patekti galima tik per lauka, taigi koks smagumelis dabar vakarais ar apsiniaukusia diena! Indus irgi reikia plauti lauke, zinoma, pasisildau daug vandens, taciau jeigu ta diena apsiniauke, tai ir siltas vanduo labai negelbsti. Laimei bent i vonia galiu nusinesti sildytuva, tai imanoma normaliai issimaudyti (atsimenu praeita ziema – issiplaudavau galva dar vilkedama visus drabuzius, paskui kokias 10 minuciu stovedavau nesiryzdama nusirengti).

Bet dziaugiuosi, kad zvarbios lietuviskos ziemos mane ipratino prie saltesnio oro (deja ir geresniu salygu namuose). Man bent jau niekada nebuna salta ausims, ko nepasakysi apie vietinius gyventojus (net ir visa gyvenima praleidusius kalnuose, kur ziemos visada buna saltos). Beveik visos moterys jau nesioja kepures, ir, aisku, dar silta skara apsigaubia galva. Dabar temperatura naktimis nukrenta iki kokiu 5 laipsniu silumos, bet sausi nukris ir iki kokiu -2, ka jos tada darys? Kiek kepuriu nesios?

Idomiausia, kad dauguma iki siol nesioja basutes be kojinyciu. Prisimenu praeita ziema brolio zmonos sesuo buvo atvaziavusi. Gul nusiveze mus tris auksciau i kalnus, kur buvo sniego. As buvau su dzinsais ir ilgaauliais batais, tai susikisau i juos dzinsus, kad nesuslaptu. Brolienes sesuo eme is manes saipytis, kai pati po sniega braide tik su basutemis, nuogomis kojomis!

Na, bet ne tik Pakistane galima juokingu dalyku rasti. Ka tik perskaiciau straipsnio apie Jurgita Tvarijonaite antraste: “Tapusi mama pagaliau supratau, kam moteriai reikalinga krutine!”. Valio, pasveikinkime Jurgita pagaliau supratus dalyka, kuri as zinau jau daugybe metu net ir nebudama mama. (Straipsnio neskaiciau.)

Naujo busto paieskos vis dar nesekmingos. Geriausias variantas buvo 3 kambariu namas, virtuve labai mazyte, bet su baldais ir kriaukle, yra vandens sildytuvas, taciau jau atrodo… Velgi pakistanietiskas remontas – dazau lubas ir nekreipiu demesio, kad ant sienu dazai tyska. Atsisakeme to pasiulymo, nes uz tokia pacia kaina imanoma susirasti graziai suremontuota busta toliau nuo pagrindines gatves (kuo arciau pagrindines gatves, tuo labiau kaina kyla).

Dar buvo pasiulymas issinuomoti 2 kambarius 3 kambariu name, kuriame jau gyvena moteris su dviem vaikais. Jai 3 kambariai pasirode per daug, tai nusprende 2 isnuomoti. Bet virtuve tai tektu dalintis! Ir tos moters mes nepazistame, gal ji baisesne uz brolio zmona? Nesinori nuo vilko ant meskos uzsokti.

O kol cia tebegyvename, nuotykiai su vistomis tesiasi. Jos dabar atsidare nauja tualeta. Sedi ant stogo krasto ir kakoja i musu kiema. Na, patarle, kad geras paukstis savo lizdo netersia galioja ne tik perkeltine prasme. Dabar, kai pamatau kokia vista ten sedincia tenka pasiimti sluota ir trinktelti per vistos uzpakali (nesmarkiai).

Daugiau jokiu kaimynu su vistomis, prisiekiu!

No comments:

Post a Comment