Friday, January 9, 2009

Mano mazi ploni pakistanietiski Naujieji

Taigi taigi, Naujieji. Kiek prisimenu, gal tik pora kartu gyvenime juos sutikau tikrai linksmai. Paprastai tai budavo tiesiog pasisedejimas prie teliko arba vaziavimas i rotuse ar kuria nors kita miesto aikste ir bandymas neatsitrenkti i koki girta vaikinuka ir neuzlipti ant petardos. Vienais metais Naujuosius beveik sutikau prie kompiuterio, tik paskutine minute isejau i lauka pasiziureti, kaip girti kaimynai griuvineja ant sniego. O praeiti Naujieji buvo dar blogesni. I Pakistana grizau diena pries, o pries 3 dienas buvo nuzudyta Benazir Bhutto. Gul siaip ne taip pavyko nusigauti iki oro uosto, bet visi keliai i Abotabada buvo uzblokuoti. Teko vaziuoti i kaima ir ten sutikti naujuosius tiesiog sedint ant lovos ir nuolat ziurint i laikrodi, kai kiti zmones apraudojo ju mylimos politikes mirti.

Siais metais norejau vaziuoti i kalnus ir sutikti naujuosius kokiame apsnigtame viesbutuke, bet kadangi isigijome Apple, sios idejos atsisakiau, nes nesinori jos tokios mazytes palikti vienos parai. Dar buvo ideja sutikti naujuosius Islamabade, isvaziuoti vakare, grizti ryte, ir mes laimingi, ir Apple nesijaustu nuskriausta, deja, velgi atsisakiau, nes tai butu brangoka. Nutareme vaziuoti i pati prabangiausia restorana Abotabade “Red Onion” ir atsvesti ten.

Deja, jau kelerius metus pakistanieciai nesvencia Naujuju, nes tai krikscionisku naujuju metu pradzia (musulmonisku buvo gal gruodzio 28 ar 29, prasidejo 1430 metai, bet niekas to nesvente, nezinau, kodel), taigi koks nesveikas talibas gali isizeisti ir susisprogdinti ten, kur Naujieji svenciami. Tokia jau realybe Pakistane.

Bet as labai labai tikejausi, kad bent restoranai dirbs iki vidurnakcio. Deja! Vasara jie dirba, bet ziema nera turistu, salta, tai jie uzsidaro apie 10. Vienintelis greito maisto restoranas AFC (pakistanietiskas KFC – Al Fajam Fried Chicken) dar dirbo, kai i ji atvaziavome, deja, kai norejome uzsisakyti maisto, mums buvo pasakyta, kad jie jau uzsidaro. Nebeliko nieko kito, kaip nueiti i salia esancia parduotuve, prisipirkti bulviu tarskuciu, guminuku, sausainiu ir k.t. ir nusivylus grizti namo.

Televizorius nieko nerode (tiesiogine prasme – cia taip kartais atsitinka, naujuosius sutikome tiesiog sededami ir valgydami cipsus. Kai atejo vidurnaktis ir tuo paciu naujieji metai, dingo elektra. Vienintelei Apple buvo svente, nes ji dievina guminukus, o visas pakelis buvo jai skirtas.

Tebunie prakeiktas tas mano proto balsas, liepes nevaziuoti i Islamabada! Ten gal irgi zmones nesvestu Naujuju, bet bent restoranai iki vidurnakcio dirbtu! O jeigu ne, tai bent yra McDonaldas, veikiantis visa para…
Kaip ir kiekvienais metais, belieka tiketis, kad kitamet Naujuosius sutiksiu daug linksmiau...

No comments:

Post a Comment